Sunucu kurulumu kolay değildir. Bu konuda herhangi bir bilgisi olmayanların sunucu kurulumu işlemleri yapması zordur. Fiziksel olarak bir sunucu kurulumu gerçekleştirmek adına her şeyden önce temel donanımlar ve lisanslı işletim sistemlerinin kullanılması gerekli olur. Buna ek olarak, fiziksel sunucular kiralanabilir. Fakat, sunucu kiralama işlemleri için ödenen ücret bir hayli yüksektir. Bu noktada, devreye VDS girer. VDS sayesinde kullanıcıların sunucu ihtiyaçları karşılanmış olur. Yazımız sayesinde VDS hakkında ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebilirsiniz. O halde başlayalım!

Şirketlerin faaliyetlerini sorunsuz olarak devam ettirmesi oldukça önemlidir. Firma faaliyetlerinde yaşanacak herhangi bir aksaklık problemlere sebebiyet verebilir. Ciddi müşteri kayıpları yaşanabilir. Bu noktada, şirketlerin sunucuya ihtiyacı vardır. Sunucu; özel amaçlara hizmet eden işletim sistemleri ile güçlü donanımlar barındıran bilgisayarlar olarak tanımlanabilir. Şirketlerin sunucu sayesinde faaliyetlerinde herhangi bir sorun yaşamasının önüne geçilir.

VDS Nedir?

VDS; Virtual Dedicated Server şeklinde tanımlanabilir. Bir başka deyişle, sanal adanmış sunucudur. VDS oldukça avantajlıdır. Çünkü, sistem kaynaklarının tamamı tek bir kullanıcıya aittir. Hem donanım hem de yazılım bakımından kullanıcıya ait olan kaynaklar sayesinde sunucudan tam anlamıyla verim alınır. VDS server çözümleri; bilhassa büyük şirketler tarafından tercih edilir. Çünkü, şirketlerin operasyonel faaliyetlerini sorunsuz olarak yapmasını sağlar. Hem Microsoft’un sunucu çözümleri hem de Linux tabanlı alternatif işletim sistemleriyle kullanılması mümkündür. Bunun yanı sıra, VDS kiralamanın birtakım avantajları vardır. Her şeyden önce, sunucuların hangi işletim sistemine sahip olacağına karar vermek mümkündür. Bu sayede, şirketlerin yazılım altyapıları ile uyumlu sunucu kullanmaları sağlanır.

VDS; bilhassa donanım konusunda kullanıcılarına büyük esneklik vaat eder. Buna ek olarak, birçok kişinin aklında VDS fiyatları nedir sorusu yer alır. Ancak, fiyatlar konusunda net bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü, fiyatları etkileyen birden çok etmen vardır. RAM kapasitesi, işlemci yapısı ve performansı, depolama biriminin kapasitesi gibi birçok etmen fiyatlar üzerinde belirleyici etkiye sahiptir. VDS seçiminin nasıl yapılması gerektiği de önem taşıyan bir diğer husus! Bu noktada, şirketlerin IT sorumlularının ve yöneticilerinin devreye girmesi gerekiyor. Çünkü, kurumun iş yükü, depolama kapasitesi ve ağ trafiği dikkate alınmalıdır. Bu kriterlere ek olarak en uygun VDS fiyatı da önemsenmelidir. VDS seçimi; yukarıdaki tüm etmenler dikkate alınarak yapılır.

Neden VDS Kullanılmalıdır?

VDS kullanmak bilhassa sürekliliğe önem veren şirketler adına hayati öneme sahip! VDS sunucunun merkezinin Türkiye olması şart! Türkiye merkezli bir VDS tercih edildiği takdirde sunucuya bağlanma ve işlem gerçekleştirme konusunda herhangi bir donma veya yavaşlama meydana gelmez.

Sunucu; klasik bilgisayarlardan farklı özelliklere sahiptir. Çünkü, bünyesinde farklı donanımlara ve yazılımlara yer veren bilgisayarlardan oluşur. Bu tür bilgisayarların dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı açık olduğu da bilinir. Şirketlerin fiziksel sunucularını risk seviyesinden kurtarmak adına yapması gerekenler bulunuyor. Her şeyden önce, verilerin düzenli bir şekilde yedeklenmesi şart! Ayrıca, bilgisayarlara ek yazılımlar kurulması gerekiyor. İşletim sistemleri üzerinde birtakım yapılandırmalara yer verilmesi bir diğer önemli husustur. Tüm bu işlemlerin IT sorumluları üzerinde önemli bir yük oluşturduğu aşikar! Buna ek olarak, IT sorumluları ve yöneticilerinin bilgi birikimleri de önem taşıyor.

Sonuç olarak, VDS sunucu sayesinde yukarıdaki işlemlerin her birisi en özel haliyle gerçekleştirilmiş oluyor. Güvenlik ve stabilite sağlayan VDS; aynı zamanda 7/24 çözüm üretiyor. Sunuculara gelebilecek her türlü tehlikeyi önlemeyi başarıyor. Bunun yanı sıra, ihtiyaç halinde donanım özelliklerinin değiştirilmesi de mümkün!

Shares:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir